Tuesday, April 5, 2011
Sup Ekor
Sup Ekor
Bahan:
1/2 kg ekor lembu - dipotong sederhana kecil
2 sudu rempah sup
5 ulas bawang putih - dihiris
1 biji bawang besar - dihiris
2 sm halia - dihiris
5 biji cili api - dihiris
2 liter air
1 biji limau nipis
Garam - secukup rasa
Daun sup - dipotong kecil
Daun bawang - dipotong kecil
Bawang goreng
Cara membuatanya:
1. Didihkan air bersama semua bahan yang dihiris dan rempah sup.
2. Masukkan ekor lembu dan biar sehingga ekor lembu empuk.
3. Masukkan garam secukup rasa
4. Perahkan air limau nipis sebelum diangkat
5. Taburkan daun sup, daun bawang dan bawang goreng.
6. Sedia untuk dihidang
Selamat mencuba, sedap dimakan semasa panas...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment