Thursday, March 17, 2011
Cekodok Kelapa & Pisang
Cekodok Kelapa & Pisang
Bahan:
1 cawan kelapa muda parut - putih sahaja
1 cawan pisang - dilenyek
2 cawan tepung gandum
2 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh garam
Minyak masak - untuk menggoreng
Cara membuatnya:
1. Masukkan semua bahan diatas kedalam mangkuk dan digaul rata.
( Adunan boleh dibiarkan seketika untuk mendapatkan cekodok yang lembut dan gebu sebelum digoreng )
2. Panaskan minyak didalam kuali. Jemputkan adunan dengan hujung jari kedalam kuali.
( Boleh juga menggunakan sudu makan ).
3. Goreng cekodok kelapa & pisang ini hingga masak atau berwarna kuning keemasan.
Hidangkan semasa panas untuk sarapan pagi atau minum petang..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment