Wednesday, March 16, 2011
Sayur Lemak Labu
Sayur Lemak Labu
Bahan A:
1 kg buah labu - dipotong sederhana besar,dibuang kulit dan dibasuh bersih
Bahan B:
1 biji bawang besar - dikisar
3 ulas bawang putih - dikisar
1 sudu teh serbuk kunyit
200 ml santan kelapa
2 cawan air putih
Gula - secukup rasa
Garam - secukup rasa
Cara membuatnya:
1. Panaskan periuk dengan api perlahan. Masukkan santan, air putih, bahan yang dikisar, serbuk kunyit dan kacau rata.
2. Kemudian masukkan buah labu. Masak sehingga buah labu empuk.
3. Masukkan gula dan garam secukup rasa.
Jika suka, boleh dimasukkan sekali pucuk labu atau sayur kacang panjang.
Sesekali... jom cuba masakan tradisional kita.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment